PALAZZO REALE DI NAPOLI - NAPOLİ KRALİYET SARAYI

Napoli Kraliyet Sarayı, İtalya'nın en önemli ve büyüleyici meydanları arasında olan Plebiscito Meydanında bulunuyor. 



(piazza plebiscito meydanı)

Saray 1600 yılında inşaa edilmiş ve Bourbon Hanesi, Napoli Krallığı ve Siciliya Krallığı yönetimi sırasında kullanılan konutlardan biriymiş. Domenico Fontana, Gaetano Genovese, Luigi Vanvitelli, Ferdinando Sanfelice ve Francesco Antonio Picchiatti gibi çok sayıda mimar, inşaatına ve ilgili restorasyon çalışmalarında yer almış.

Binanın meydana bakan cephesinde bulunan heykeller Napoliyi yöneten kralları temsil ediyor ve kronolojik sıraya göre dizilmiş ( Ruggero il Normanno ile başlar ve Vittorio Emanuele II ile sona erer). Binaya ayrıca Napoli'nin ünlü tiyatrosu San Carlo 'da dahildir.





Binanın ön tarafında bulunan bahçesinden ( Il Giardino Pensile di Palazzo Reale) eşsiz bir manzara görebilirsiniz. Ben gittiğimde çalışma olduğu için kapalıydı, bu nedenle fotoğraf paylaşamıyorum. Saray 1919 yılından itibaren  müze kompleksi, ulusal kütüphane ve kraliyet daireleri olarak kullanılıyor. 





palazzo reale di napoli

palazzo reale di napoli

palazzo reale di napoli

Saray'ın bulunduğu meydana varmak için Metro 1 hattını (Toledo durağı) kullanabilirsiniz. Ayrıca kaldığınız yere bağlı olarak özellikle Vomero bölgesindeyseniz Merkez Finüküler hattı (Funicolare Centrale) ile de ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için : https://palazzorealedinapoli.org/

piazza plebiscito

palazzo reale di napoli


Yorumlar

  1. Çok guzel fotoğraflar, teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Bernacım, asıl ben teşekkür ederim paylaşımlarımı takip ettiğin için :)

      Sil

Yorum Gönder

Translate

Popüler Yayınlar