PALAZZO ZEVALLOS STIGLIANO - ZEVALLOS STIGLIANO BİNASI


Palazzo Zevallos Stigliano, 1637- 1639 yıllarında zengin İspanyol tüccar, Ostuni Dükü ( Ostuni:Güney İtalya'da bir şehir) Giovanni Zevallos'un isteği üzerine inşaa edilmiş, Napoli'nin ünlü caddelerinden Toledo caddesinde bulunan Barok tarzı bir saraydır. Aynı zamanda Palazzo Colonna di Stigliano olarak da adlandırılır. 



1653 yılında o zamanlar Napoli'nin en zengin adamlarından biri olan Flaman tüccar Jan Van Den Eynde'ye satılmıştır ve Jan Van Den Eynde ve oğlu Ferdinand, mimar-rahip Bonaventura Presti'nin yardımıyla sarayı tamamen yeniledi. Jan Van Den Eynde Napolili en büyük sanat koleksiyonlarından birine sahipti ve sarayı bu sanat eserleri ile doldurdu. 



Jan Van Den Eynde'nin torunu Giovanna van den Eynde 1688'de Sonnino Prensi Giuliano Colonna ile evlendi. Saray kapısı üzerinde hâlâ Van den Eynde ve Colonna'nın birleşmesinin armalarını taşımaktadır.



19. yüzyılın sonunu takip eden on yıllar boyunca, saray Banca Commerciale Italiana tarafından satın alındı ve 2014'ten beri, Intesa Sanpaolo bankasının Kültür Projesi tarafından desteklenen, çoğunlukla 17. yüzyıldan 20. yüzyılın başlarına kadar uzanan bir sanat eserleri müzesi olarak hizmet vermektedir.


CARAVAGGIO

Metro 1 hattını ( Toledo Durağı) kullanarak ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için: 

https://www.gallerieditalia.com/content/gdi/it/homepage/napoli.html





Yorumlar

  1. Cok iyi bir yazi Napolnin daha ne olaganustu eserlerle dolu oldugunu ogrenecegiz bu sekilde👏👏👏👏

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Translate

Popüler Yayınlar