ANTİK KENT POMPEİ'YE GECE ZİYARETİ / PASSEGGIATE NOTTURNE A POMPEI

Antik kent Pompei, Napoli'nin patronu Vezüv Yanardağı'nın eteklerinde yer alan , yanardağın kentteki yaşamı tamamı ile yok ettiği fakat yanardağın külleri sayesinde kalıntıların bugüne kadar gelmesine sebep olmuş yaşayan ama ölü bir şehir.




 
İtalya'da yaz aylarında bir çok şehirdeki bir çok müze gece ziyaretlerine kapılarını açıyor. Öncelikle daha ekonomik oluyor ve bence gece ziyaretleri yaz sıcağından kurtulmak isteyenler içinde bir alternatif . Maalesef Napoli çoğu yaz akşamları oldukça sıcak oluyor, sabah çok sıcak akşam serinliğinde deniz kenarında dolaşalım fikri burada biraz uzak. 

Pompei gece ziyaretlerine kapılarını açtığı anda hemen bilet almak istedik. Hafta içi sadece Cuma akşamı 20:00 -23:00 arası açık, en son giriş 22:00'de oluyor. Kişi başı 6 Eur ödedik. Normal giriş ücreti 16 Eur ama tabii bu tüm şehri görmek için ödenen ücret. Gece ziyaretlerinde ise sadece giriş ve forum alanını görebiliyorsunuz. 










Oldukça küçük bir alan gibi gözükse kesinlikle değecek bir ziyaret. Gerek ışıklandırmalar, gerek arka fonda konulmuş müzikler ile şehir hala yaşıyor hissi verilmiş. 





Bunun dışında çıkışta Antiquarium adlı Pompei şehrinden çıkmış çeşitli kalıntıları sergilenen mini müzeyi ziyaret edebiliyorsunuz. Napoli Arkeoloji Müzesinde ise detaylı olarak çıkmış kalıntıları görebilirsiniz.












Yorumlar

Translate

Popüler Yayınlar